Nyheder og det løse

En af de rigtige

Uha, uha - jeg har virkelig digitalmedie lede inklusiv fiskegnisten.dk. Det er en af grundene til at jeg ikke har lagt noget op i et år. Er det ikke skide ligegyldigt hvad Gnisten fanger. Pilotprojektet fiskegnisten.dk går måske en grum skæbne i møde. Hvorfor ikke bare en god fotobog af alle de dejlige fisk. En af de fisk kunne være nedenstående aborre, som landede på den helt rigtige side af stregen på vægten. Happy Fishing - 2020.
flexible
Stacks Image 7271
Super flot gedde

Mange, mange kast og kun et par små gedder i rapportbogen var det tid til at flytte plads. Jeg kan anbefale at have agnen i vandet når du flytter dig fra A til B over korte afstande, der er ingen grund til at gummidyret ligger i bunden af båden under transporten. Nedenstående gedde er et resultat af den løsning. Happy Fishing - 2019.
flexible
Stacks Image 7247
Det får næsten tankerne tilbage til super året 1993

Efter en lang morgen med masser af gedder i båden, kommer denne sandart forbi båden. Den var god nok. De meget karakteristiske bump i stangspidsen fik tankerne tilbage til de glade 90’er. Den blev naturligvis sat ud igen, også selvom det er en dejlig spisefisk. Happy Fishing - 2019.
flexible
Stacks Image 7223
Gnisten starter det nye år op med en falsk Grand Slam

Meningen med juleferien var at give den gas inden vinteren for alvor landede, men desværre var jeg ikke i stødet og fik kun slidt sofaen og køleskabet. Derfor skulle den ha’ gas i de første dage i det nye år. Jeg satser på den første tur med at hoppe i båden skønt vinden kommer fra nord. Den kolde vind har indflydelse på fiskeriet med få hug på turen. Det bliver dog til en gedde på 5 - 6 kg og en lille sandart. Den efterfølgende dag melder om radikalt vejrskifte med en vind fra syd og mere varme i luften. Det grove grej bliver byttet ud med det lette for at gå på jagt efter en af dem med striber. Det lykkedes og absolut en af de pænere kommer forbi båden. En falsk Grand Slam, men alligevel Gedde, Sandart og aborre inden for 24 timer. Happy New Fishing - 2019.
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 10763
Året bliver afsluttet nede i beton åen

Jeg tager den årlige pligttur ned til Store Vejle å på en af årets sidste dage. Nu har jeg ikke fingeren på pulsen nede i karret, men fiskeriet er sgu gået meget tilbage. Det er sgu langt tid siden, at jeg har haft en dag, hvor der stort set var småkage i alle kast. Jeg har alderen og kan sagtens leve med et mindre antal fisk i netrammen. Jeg lander kun 9 aborrer og 2 gedder på en hel dag. Største aborre 1380 gram. Det kunne også tænkes at Jeg lever op til det, som jeg har fået fortalt tidligere i mit lystfisker liv, at jeg er Danmarks dårligste lystfisker fyret af på ruten mellem Trelleborg og Sassnitz, men det er en helt anden historie. Dagen bliver reddet med et besøg fra Flammen med en piv kold 47’er. Det er vel på sin plads at sige tak til Flammen med deltagelse i de mange spændende fisketure gennem 2018. Catch & Release - 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 10840
Lang gedde

Efter en periode, hvor geddefiskeriet ikke gav det afkast af større fisk, som jeg havde forventet i forhold til de fisketimer jeg havde lagt i hobbyen kom der endelig en større fisk i båden på kanten til vinteren. Vægt 9,2 kg. Catch & Release - 2018.
flexible
Stacks Image 10652
Den slidte aborre

Det betaler sig altid at forberede sig godt op til en fisketur. Jeg måtte desværre bruge lidt for meget tid på at få de skide agn i hus, men al den tid som er brugt til at få sølvet på plads bliver hurtigt glemt når dagens fisk presser vægten ned på 2100 gram. Aborren sat ud igen. Catch & Release - 2018.
flexible
Stacks Image 10628
Et skævt opkald

Gnisten ligger på sofaen og tager sig en morfar og drømmer sig langt, langt ind i Den store bagedyst. Mobilen bevæger sig sexet i Gnistens lomme. Langsomt hiver Gnisten den ud og konstaterer, at det er Daniella som ringer. Hva’ nu mand. Daniel har været på langtur med stor succes, men succesen kan ikke noteres i XL-arket over big nastys. Glemt vægt på destinationen, så er det svært at begå sig i specimen-sektionen. Ja, ja, så gnider du på mobilen Daniel, og ånden tager mobilen. Gnisten ofre sig og smider den franske forbandelse Renaulten ned på motorvejen i myldretiden. Gnisten overlever turen med et stort krus kaffe, mens Matilhde synger at Fyn er fin. Gnisten lander ved fiskepladsen efter at have kæmpet sig gennem et krat med skovflåt på størrelse med tekopper. Foto-sessionen og vejningen bliver afviklet hurtigt på den ekstrem våde måtte med det ønskede resultat, at vi igen fik sat monsteret stærkt svømmende retur. Tillykke Daniel - husk at det eneste du fanger i sofaen er gamle popcorn. Det var godt at du ringede. Tillykke mand. Restance et stk. strygejern - 2018.
flexible
Stacks Image 2590
Når de orange er på jagt

Der er intet som de grove aborrer når de er i stødet og jager. En fin fisketur bliver afsluttet med en af de grove, hvad har vi i vente? Catch & Release - 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 10705
Det kører i det samme spor…

En af pigernes udbrud på en fisketur for mange år siden lød således.: “hvorfor fanger vi den samme gedde hele tiden”. Det udbrud har fulgt mig i samtlige luftlommer gennem hele efteråret. Det er mig en gåde, at der ikke har været en grov gedde forbi netrammen dette efterår. Ny tak tik er på vej. Som det kan ses på nedestående foto, så er gedderne i en fin form. Sidste hug inden lyset forsvandt helt - Vi skal have det hele med. Den perfekte luftlomme igen - 2018.
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 2559
Lige ved og næsten

Ved indgangen til efteråret var det på sin plads at prøve en tur efter de store aborrer. Hold nu kæft, hvor er det trættende at forberede sig til de store ture, men hvor er det fedt når kontoret er bygget op med EL-motoren, fladskærmen og det respektive værktøj er på plads i båden. Søen tager imod mig med ganske få krusninger på overfladen. Jeg får ingen bedre mulighed for at præsentere mine agn lige foran snuden af de stribede. Jeg føler næsten at denne dag vil blive en opportunity in a lifetime i dette vindblæste land. Det ser godt ud på skærmen, så jeg graver mig ned i sporet og venter på at de stribede går på jagt. Underholdningen de første timer er desværre gedder i båden, men ud af det blå går striberne i gang. I en lille periode på 10 - 15 minutter lander jeg et par aborrer, hvor den største aborre giver mig en forrygende fight. Jeg er simpelthen så tæt på at lande en 2 kilos aborre, men vægten mangler lige den sidste streg, så jeg må nøjes med de 1990 gram. Det var fedt at se aborren svømme ned i dybet. Den perfekte luftlomme - 2018.
flexible
Stacks Image 2679
Gedderne i hugget igen

Nu hvor sommeren er på retur kommer der mere gang i gedderne. Med en vandtemperatur på 14° i overfladen er det tid til at tage på geddefiskeri. Desværre er det ikke lykkedes Gnisten at fange den helt store i skrivende stund, så det er bare om at klø på hvis jeg skal på tavlen. Der skal lige ryddes op i facebook målerne, så kommer den store nok. Mens vi venter 2018.
flexible
Stacks Image 2549
I den bedste sende tid

Vi kender det alle sammen når vi kigger på skærmen. Nogle gange kan vi se det klart og tydeligt når gedden går op tager agnen. Sådan så det ud da nedenstående gedde gik på agnen og vendte rundt. Catch & Release 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2525
For lidt medefiskeri

Gnisten støder tit på Tinca Tinca under mit medefiskeri efter agn. Jeg har tit tænk på at gå i gang med medefiskeriet igen efter den grove suder på 3 plus, men desværre bliver det ikke til en skid, så jeg må nøjes med de mindre eksemplarer under forberedelsen på agn. Det er en forrygende fighter i den lune periode og intet er som en nat bag stangen og det dansende lysflåd. For lidt medefiskeri i 2018.
flexible
Stacks Image 2472
Vi fisker igennem i sommerferien

Mens resten af Danmark ligger ude ved kystlinien og har grill abstinenser tager vi op på den store sø i håb om at få kontakt med søens rovfisk. Turen starter meget moderat med et par mindre gedder forbi båden. Rikke er ikke imponeret over fangsten, og giver mig 45 minutter mere som skipper derefter skal turen gå direkte hjem, hvis der ikke kommer action ved rælingen. Gnisten er presset, så jeg tager den beslutning at waypoint 23 skal afslutte vores fisketur. Vi tjekker pladsen ud og det ser fornuftigt ud, der tikker lidt stimer ind på skærmen. Vi lister rundt på pladsen og er godt repræsenteret i hele vandsøjlen med vores agn, og der går ikke langt tid før det første hug er en realitet. Rikke får fornøjelsen, at fighte og lande en gedde på 6 kg. Vi vender båden rundt og går op mod kanten igen. Bom - det hele står som hugget i granit på skærmen og de stribede er på jagt. Stangen hopper igen og Rikke samler line op og giver tilslag. Et godt udløb får smilet frem på den gamle. Stangspidsen hopper og danser en klar indikation på grov aborre. Rikke gør det godt og efter en klassisk aborre-fight glider aborren i netmaskerne. Vejning og foto sker i et hurtigt tempo, så vi kan få aborren tilbage i søen. Den flotte aborre tvinger vægten ned på 1920 gram. Waypoint 23 leverer igen og igen. Det var godt at vi ikke tog på stranden. Team Glargaard 2018.
flexible
Stacks Image 2655
Jeg forstår det ikke

Det er vist ikke gået mange næser forbi, at vi har haft en varm sommer. Den varmeste i Europa i 108 år. Og hvad så? Det har betydet at mange mindre søer har haft det skidt med varmt vand og iltmangel til følge. I takt med at den ene varmerekord efter den anden blev slået forsvandt vandet i min lokale sø. I søen var der en stor koncentration af mindre karper, som var sat ud af den lokale haveforening. Med det tragiske slutresultat i hukommelsen må konklusionen være, at der var ingen interesse fra kommunen eller haveforeningens side i at redde karperne. Søen tørrede simpelthen ud. Nu ligner søen noget som er løgn med masser af affald i kanterne. Jeg forstår simpelthen ikke, at man har vendt ryggen til søen som haveforeningen selv har bygget op! Dyreplageri anno 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2594
Så bliv dog på land…

Gnisten og Flammen blæser næsten inde. Vi venter på at vinden skal lægge sig med et hurtigt besøg på kroen. Det bliver til 4 øl i alt til en samlet pris på 240 kroner. Det gør jeg aldrig igen skønt de smagte godt. Bemærk Flammens smil det var langt tid før at vi fik kørt 2 x æg hjem i det hårde vejr. Skål - 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2436
Cowboytur - II

Gnisten og Flammen lister på langfart igen i håb om, at få rettet op på det uskønne resultat fra Cowboytur - I. Vejrudsigten melder ud om dårligt vejr med temperaturer mellem 23 - 29 grader. Det er ikke lige det jeg ønsker når jeg stikker til søs. Datoen var sat, så der var ingen vej tilbage. Det blev en uskøn forestilling, hvor der ikke var noget mønster i rovfiskenes aktivitet. Selv det tidlige morgenfiskeri var magert. Med en overflade temperatur på toppen af de to dages fiskeri på 22,3 grader, var det måske forklaringen på det dårlige fiskeri. Kan man tillade sig at brokke sig, når man lander sølv på 5,1 kg. Det var mere optakten til ørreden der var fed. Det daglige citat i båden når vi skifter og ændrer i tacklerne er: “Fiskeskolen 3”. Min ændring var at sætte mere vægt på mit setup. Det virkede. Jeg tror, at mit tackle var i vandet i 20 sekunder, så sad de 5,1 kg solidt kroget. Tynde gedder og meget få sandarter det er det vi vil huske turen for. Det var godt at se ørreden svømme ned i dybet igen - trods alt. Catch & Release Gnisten 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2444
Jammen det er jo helt fantastisk

Op i båden igen og ud på søen og få slettet alle de æg, som blev et alt for stort emne i foråret. Vejen til succes er gode agn og den opskrift har ikke svigtet Gnisten under geddefiskeriet i år. Jeg har haft nogle fantastiske ture, hvor jeg ikke har væltet mig i gedder, men til gengæld har fået et par godkendte gedder forbi båden. De store fugle har været forbi båden. De store gedder har været på finnerne i jagten på mine agn. Vejret har været helt exceptionelt i maj - kan man forlange mere når disse herligheder går op i en højere enhed. Det har virkelig været nogle indholdsrige ture. Med en kæmpe indsats og en top tre på gedderne i båden med følgende data: 9,1 - 10,2 - 11,2 kg. Gnisten på sportet igen. Catch & Release Gnisten 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2431
En smutter

Så kom der en lille overaskelse forbi netremmen under noget light medefiskeri. Jeg havde desværre ingen vægt med, så jeg kan ikke oplyse vægten, men grov var den. Catch & Release Gnisten 2018.
flexible
Stacks Image 2400
Cowboy tur - I

Det er vel unødvendigt, at nævne at vi var godt forberedte til den lille cowboy tur. Vi drager af sted med en god portion udvalgte agn. Vi tager en kæmpe chance for vejret melder om god vind. Vi vågner op til perfekte forhold. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få sat stængerne og støvsuget de gode pladser for sandart. Gassen går hurtig af ballonen og succesen er til at overse, og de mange spørgsmål om hvad fanden der sker sniger sig om bord i båden. Vi trykker på samtidig med at vinden tager til. Vinden kaster os rundt på fiskepladserne de sidste timer på første dagen. Flammen er trods alt i stand til at fange en gedde og en sandart den første dag, og Gnisten river et æg igen. På anden dagen lister vi ud til en klassisk fiskeplads, hvor banken afsluttes med en stejl skrænt. Momentvis tikker der gode fisk ind på skærmen og der går ikke lang tid før Flammen står med bøjet klinge med de karakteristiske bump, som fortæller at der er sandart på vej. Endelig har vi en god fisk i båden og vægten fortæller om en sandart på 6,1 kg. Ganske kort efter er der bud efter Gnistens agn, og en god fisk giver fight til stregen. Tæt under båden vælger fisken at slippe taget på mit tackle - hurra min nul tur status fortsætter. Vinden tager til og vi bliver kastet rundt i manegen. De svære forhold gør, at vi kapitulerer og sætter stævnen mod land. På knap 2 dage lander Flammen 2 sandarter og 3 gedder og jeg smider mine 4 - 5 hug og kan sætte et dobbelt kryds i XL-arket ud for nullet. Et ikke imponerende resultat i forhold til tidligere ture. Vi må videre. Gnisten & Flammen 2018.
flexible
Stacks Image 2374
Det er en ommer

Gnisten og Flammen møder Stevns under nogle fantastiske forhold, men efter mange timers fiskeri må vi trække båden på traileren med et facit på nul blanke i båden. Årets første nul sættes i XL-artket. Nulholdet - Gnisten & Flammen 2018.
flexible
Stacks Image 2344
Fornuftig sandart på gummiagn

Kort før indgangen til foråret blev det til en pæn sandart, som lod sig friste af et stykke gummi præsenteret på dørg efter paravanen. Catch & Release - Gnisten 2018.
flexible
Stacks Image 2310
Gnisten afslutter World Touren 2017 med endnu en “facebook måler”

Husk at fisketuren er meget mere end grove fisk, hvad med den perfekte madpakke i den kommende sæson? Det må være målet i 2018. Og lige til sidst. Husk at en agntønde fyldt med grove skaller måske er mere værd end din pensionsopsparing om ganske få år. Kom nu ud på vandet. Godt nytår - Gnisten 2017.
flexible
flexible
Stacks Image 2378
Endnu mere optur på en sviptur

Endnu en sviptur banker et godt resultat af sig. Ganske kort. Karakteristisk ved de sidste svipture, så er det endnu engang bud efter den bagerste agn. Fisken er relativ tung og rolig under hele fighten og de hidsige rusk fra fisken udebliver. Perfekt, den bliver stående under båden i den sidste del af fighten. Har jeg virkelig skudt forbi en rotte og sat krogen i noget gråt… Yes sir! Noget gråt på 5 plus kommer til syne i overfladen. Jeg håndlander sandarten og vægten vidner om mere end 5 kg. Det er ikke svært at lokke Flammen forbi stationen for en kontrolvejning inden han drager videre til en våd julefrokost. Vi låser jollen i sivene og tager den sidste vejning på sandarten. Vi bliver enige om en vægt på 6,95 kg nu hvor der er ro i båden. Flammen tager nogle gode fotos og derefter sætter vi 86 cm stærk sandart ud. Så blev det alligevel en grå jul. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2354
Jeg flytter værkstedet ud bag dammen

Året er ved at gå på hæld, så værkstedet flytter ud i jollen. Turen går forbi den lokale efter endt telefontid og jeg bliver sgu lidt overrasket over hvad der stempler ind på den korte sviptur. Jeg er tæt på at få et kryds i mit XL-ark over 10 plus, der manglede desværre endnu engang et par streger på vægten. Jeg er alligevel godt tilfreds med min “facebook måler” på en af årets sidste dage på min World Tour 2017. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2330
I gang med sandarten

Gnisten og Flammen på langfart. Vi skal prøve noget new school sandartfiskeri sydover. Det bliver en god hyggetur med mindre sandarter i båden. Det er hyggeligt med Flammen i båden. Vi går hele grejbranchen igennem for nyheder anno 2017, hvad er hot og hvad er kejserens nye klæder. Det evige emne om præsentationen af agnen går igen og igen. De mange små detaljer ved forfanget og længden bliver endevendt. Det er jo sjovt at tænke på at vi begge har næsten de samme forfang monteret den pågældenden dag. Både Gnisten og Flammen har nogle dimser på forfanget som er identiske. Jeg købte mine på den anden side af Atlanten for 10 år siden med tanken om, at dimserne kan sgu da bruges til noget frækt. Flammens bror købte dimserne på en ikke oplyst destination også med den tanke om, at disse dimser godt kunne speede et standard forfang gevaldigt op. Jeg har endnu ikke se dimserne i Danmark, med det var sgu sjovt første gang jeg pakkede stængerne ud og Flammen skreg, hvor fanden har du de dimser fra? Lyset forsvinder og rimfrosten sætter ind og fiskeriet går i stå. Derfor går Flammen i køkkenet og sætter 4 Frankfurter over på Trangia sættet serveret i dampende overflade vand med en piv kold pilsner mens vi stævner ind. Tak til Flammen for god takt og tone i sæsonen 2017. Lidt nørdet blev det i perioder, men det er den sidste 1,347859 meter som tæller. Catch & Release Gnisten & Flammen 2017.
flexible
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 2302
Længere og længere imellem de store

Det var ikke svært med motivationen med hensyn til aborrefiskeriet sidst på sæsonen. Det har på ingen måde været en fest, hvis jeg tager antallet af aborrer op over rælingen i betragtning, men de enkelte store individer kan få mig på søen igen og igen. Lige inden den helt mørke tid lykkedes det mig at få lusket to grove aborrer forbi netrammen. Fiskeriet er tit og ofte en gentagelse på gentagelse, men en lille ændring i præsentationen kan give et positivt udslag. Jeg fisker på et lille koncentreret område hvor der er mange fisk. To gange går jeg indover stakken men intet sker. Vender rundt med båden for sidste gang, samtidig med at jeg skifter min store agn ud med en lille. Mit drev er ikke mange sekunder gammelt og hugget sidder hårdt og solidt på den lille agn. Den lille ændring gjorde måske udslaget. Jeg må i sivene med fisken for at få den vejet korrekt i en stille båd. En ældre aborre på 2025 og en på 1850 gram er med til at skyde sæsonen af efter et par nulture. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
flexible
Stacks Image 2212
Jeg takker mange gange for opkaldet

Jeg starter dagen uden Flammen med lidt fiskeri på kanten. Det bliver til lidt gedder og en enkelt aborre på 1560 g. Flammen støder til fiskeriet om eftermiddagen. Jeg bliver på pladsen i håb om at fiskene ville stille sig rigtigt. Flammen søger ud på dybet. På afstand kan jeg se at Flammen lander fisk, men jeg er i tvivl om jeg skal flytte mig. Efter en time får jeg et opkald fra Flammen,: du skal lige skal komme ud og tjekke pladsen det ser godt ud. Flammen har fuldstændig ret. Efter utallige ture sammen i løbet af 2017 oplever vi for første gang, at loddet melder ud med en skærm som skriger, så er det nu. Jeg er ikke mange minutter på pladsen og min knarre bliver pint med et suicide take. Et hårdt udløb vidner om at det muligvis er en grov med striber. Jeg skal lige mærke de karakteristiske nyk i stangen for at være helt sikker. Aborren giver mig en kæmpe fight og ikke mindst et super visuelt minde. Der er intet så flot, som at se en grov aborre inde ved bådsiden vende rundt med den bredde ryg og se de knald røde finner forsvinde i dybet. Aborren kommer forbi nettet og jeg kan med det samme se at det er en af de rigtige. Jeg tager et smut forbi Flammens båd og sammen ser vi en aborre på 2125 gram svømme overbevisende ned mod bunden. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2174
Gnisten stempler ind i modlyset

Jeg fanger kun gedder i min lille ferie, så jeg tager budskabet op fra ungdomsskolen anno 1977 - Vi skal ta’ flere billeder i modlys på ferien. Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2185
1/3 af torsdagsholdet på søen

Aborrefiskeri er nødvendigvis ikke godt, når højtrykket står perfekt og ligger stabilt. Endnu engang er Gnisten godt forberedt og barometeret skriger kongefiskeri, men det jeg oplever er ikke en aborre-entusiast værdigt. Rigtig mange timer på søen og en enkel aborre på 1720 gram det var dagens resultat. En periode på bare 15 minutter på 10 timer det er ikke meget. Vi er tre skygger fra Torsdagholdet, som må konstatere, at dybet har trukket det længste strå den pågældende dag. “Don't we talk about specimen”… Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2161
Velsignet

Jeg føler mig så absolut tættere på skaberen i en Ejvind Jolle end i så mange andre miljøer. Hallelujah! 
flexible
Stacks Image 2135
Småt sølv

Så blev det til en tur efter havørred, men som det fremgår af billede, så blev det ikke til en klassisk fed gris fra Stevns. En dejlig aftentur, hvor alle aspekterne i fiskeriet var med. Følgere, tabt fisk, fisk ude af vandet og nipse fisk. Det kan kun blive bedre på næste tur, når linen ikke knækker. Almost catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 2145
De har min interesse

Den store jagt efter de grove aborrer er simpelthen blevet en stor del af mit fiskeri på nuværende tidspunkt, og jeg glæder mig som en sindsyg hvert år når kalenderen melder ud at det nu er tid igen. Den første rekognosceringstur på søen gik desværre rent ind som en geddetur. Gedderne var mange og de var i hugget. Efter mange timers sejlads røg jeg ind i et område som godt kunne ligne noget godt aborrefiskeri. Lige pludselig stod det hele på loddet som det skulle, derfor jeg tog den stang hvor jeg vidste agnen ville glide ind i vandsøjlen med de jagende aborrer. Bingo… loddet lyver aldrig, så sad den der, årets første kompakte aborre var en realitet. 1610 g genudsat. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 7219
Tinca Tinca

Det er efterhånden en del år siden at jeg har fisket målrettet efter suderen, men lejlighedsvis støder jeg på den under skallefiskeriet. Det er en pragtfuld fighter på det lette grej. Måske til næste år? Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 7195
Furesøkonkurrencen

Det bliver en konkurrence hvor vi slet ikke kommer til fadet. Vi lander stort set den “samme” gedde hele tiden. Det er simpelthen gedder i den nedre skala, som gør et gevaldigt indhug i vores fine agn sammensætning. Og ikke nok med det, så var gedderne ekstrem svære at kroge. Igen i år så det sparsomt ud med de store fangster, men der bliver trods alt meldt ud med en gedde på 9 kg i løbet af formiddagen. Gnisten og Flammen er ikke i nærheden af noget stort, men jeg vejer alligevel en gedde til 5,3 kg, og minsandten om Flammen ikke lander en gedde på 5,4 kg 7 minutter efter. Endnu engang bliver Gnistens højdepunkt ved Furesøkonkurrencen grillen i Holte. Flammen ender på 3. pladsen i geddeklassen. Catch and release 2017. 
flexible
flexible
Stacks Image 7142
Træningslejr

Igen i år tilmeldte Flammen & Gnisten sig til Lystfiskeriforeningens Furesøkonkurrence, derfor blev jeg beordret ud på Furesøen af Flammen for at få et indtryk af hvor gedderne befandt sig på søen op til konkurrencen. Gedderne blev fundet på en dejlig morgentur, hvor det blev til 10 gedder med den største på 8,7 kg. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 7118
Sandartpremieren

Gnisten og Flammen tager lige en afstikker et par dage efter åbningen af sandartfiskeriet. Der var flere aspekter som skulle klinge før der var afgang. Generelt har det været et blæsende forår, hvor det desværre har været umuligt at komme på de store søer. Vi holder øje med vejrudsigten samtidig med at vi bygger vores agn arsenal op. Det er 24/7 job i den varmeperiode at holde liv i skallerne. Vi er heldige og konstaterer at vinden er aftagende, så vi tager chancen og tager afsted. Vi kører i den lyse sommernat for at komme på søen tidligt, og for at få en god lang fisketur, men desværre bliver vi mødt af en relativ hård vind ved søen. Vi tjekker vejrudsigten op, som heldigvis melder ud med aftagende vind i løbet af formiddagen. Vi tager en morfar på et par timer og så er der ellers afgang. Vi sejler ud i dybet og de første V’er lister sig ind på skærmen. Det positive er, at de fisk som vi lodder er i stødet, så der går ikke lang tid før der er action i båden. Den næste tid i båden er så hektisk, at vi næsten glemmer at veje de største fisk. Jeg har fedtet en fin fisk op fra dybet og håndlander den. Vi står begge og betragter fisken, og bliver enige om at det er en 6+, men vi vejer den lige, og vi bliver godt nok overrasket over at vægten viser 7,4 kg. En lang sandart uden den karakteristiske fede mave vidner om en fisk med et vægt potentiale på 8+ tidligere på sæsonen. Den bliver sat ud agter og sætter en stor fed streg på loddet mens den svømmer ned i dybet. Det næste døgn fisker vi godt igennem og bliver belønnet i hoved og røv med flotte fisk efter vores store forberedelse til turen. Min bedste fisketur i mange, mange år. Et stort tak til Flammen for en fed tur. Der var virkelig tale om en World Tour i særklasse. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 7094
Så kan du lære det…

Jeg har kørt i døgndrift for at være godt forberedt til denne tur. Den evige jagt på gode agn i den rigtige størrelse har fået aktierne til at stige hos Q8. Ovenpå den fossile afbrændning var det sgu et lidt anstrengt syn jeg så, da jeg rundede pynten på den store sø. Godt opdraget tænkte jeg naturligvis.: Skrid det er mine fisk. Jeg orkede simpelthen ikke at ligge med de øvrige både, så jeg vendte skuden 180 grader og krydsede søen. På den nye plads tikkede der fine bananer ind på loddet, og et godt stykke inde på banken kom der et oversize ekko på skærmen. Jeg var bare klar, så flåddet nåede dårligt nok at forsvinde fra overfladen før jeg stod med stangen i hånden. Knalde til, og mærke et tungt bøj i klingen helt ned til den portugisiske kork. Nu stod jeg der og fightede mit oversize ekko. En klassisk fight, hvor gedden ikke gav sig selvom jeg gik til den. Den låste sig under båden flere gange og der skulle mange udløb til før jeg så den første gang. Jeg tager nettet frem og ser, at jeg ikke har fikset det store hul som jeg klippede i nettet på den forgående tur. Jeg tager den beslutning at bruge nettet alligevel, så stort er hullet sgu ikke, og hvis jeg hiver til, så glider gedden ud i siden. Efter et par forsøg glider gedden ned i nettet og til min store overraskelse er den i stand til at svømme igennem mit net. Flot, så var det sgu alligevel et stort hul. Jeg slipper nettet og ser den store gedde svømme ned i dybet med et net på slæb. Flot Jørgen tænker jeg - dyremishandler. Derefter fighter jeg anretningen forsigtigt og med en sikker håndlandning får jeg både 10+ og net i båden. Jeg kan ikke anbefale den pågældende fremgangsmåde, men det var sgu et underligt syn, at se gedden og net pive ned i dybet samtidig. Gedden var massiv som den lå på måtten, men vægten endte desværre “kun” på 11,8 kg. Det var en stærk fisk som forlod overfladen i en zig zag bevægelse ned mod dybet. Bingo. Nu har jeg fået fikset nettet. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 2312
Premieren

Hvad sker der? Jeg har dammen fyldt med perfekte agn og gedderne er ikke i hugget. Jeg har fisket de forskellige waypoints af. Det ene dødningehoved efter det andet er klistret til mit spor uden den store succes. Så sker det, vinden går fra øst til vest og på bare 10 minutter lander jeg 3 mindre gedder i det kolde spor. Jeg bliver skuffet over, at der ikke er mere størrelse på gedderne i takt med at de perfekte agn forsvinder i dammen. Jeg har to jokere med i dammen i form at et par brasener, de bliver søsat som kompensation for størrelsen på de resterende agn. Der går kun 10 minutter, så er der bud efter den ene brasen. For første gang på turen kan jeg mærke, at gedden som har samlet snotpladen op har en fin vægt bag sig. En gedde på 113 cm bliver sikkert landet, desværre i en klassisk forårsdragt stort hoved og en slank krop. Desværre opfyldte den ikke kravene til et kryds i XL-arket for 10+, men nu var World Touren 2017 skudt i gang. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 2288
Jagten på de skide agn

Efter afstikkeren til Åmål var det tid til at forberede sig til geddefiskeriet i maj til min kommende World Tour 2017. Efter en sløj premier sidste sæson, hvor gedderne havde svært ved at klaske til mine dimser lovede jeg mig selv, at der skulle kød på den sidste meter af forfanget i 2017. Jagten på agnfisk i den rigtige størrelse fik mig rundt i mange vande. I et af de pågældende vande fik jeg mig en sjov overraskelse i form af mindre spejlkarper i håndflade størrelsen. Ekstrem flotte fisk, bare tanken om at de kære karper kan ende op med 15+ kan smide en ned i stolen igen. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 2256
Gnisten og Flammen i Sverige

Vi stikker en tur til Vänern sammen med Schmidt og Peter i håb om at komme tættere på kæmpegedden. En spontan tur, hvor det krævede sin mand for at holde humøret oppe, der var lige så langt mellem huggene som afstanden mellem København og “Fucking Åmål”. Som så mange andre fisketure på udebane blev det til en.: Hold kæft, lyt og lær tur, hvor det sure kommer en til gode næste gang dansken er på destinationen. Det store informationsmøde i korte vendinger med den hollandske guide ender op med en 16,25mm lang streg på et kort på 100cm med beskeden om, at vi skal fiske fra 2 til 14 meter. Flammen fanger situationens alvor og smider 24 dåsebajer over til den “flyvende hollænder”, men guiden fatter ikke budskabet. Ikke så meget som et enkelt kryds var han i stand til at sætte på kortet. Nå, geddefiskeri behøver ikke at være så kompliceret, men et blik udover Vänern vidner om meget vand og mange blindgyder. De efterfølgende dage arbejder vi hårdt i de to både. Vi fisker på alt som ser spændende ud på plotteren og loddet. Lige fra 1 meter til 24 meter uden den store succes. Vi oplever et skiftende vejr gennem de tre dage, heldagsregn og meget blæst. På sidste dagen får vi det klassiske forår som blæser ind fra øst, men selv ikke varmen satte gang i gedderne. Turens største gedde bliver fanget af Flammen med en vægt på 7,4 kg. Selvom vi blev kørt rundt i manegen i tre dage, så er jeg klar til næste tur. Turen bød på masser af hygge, god mad og historier fra dengang gedderne var i hugget. Catch and release 2017. 
flexible
flexible
flexible
flexible
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 2038
De er fede og runde

Endnu en kort tur med masser af ivrige gedder. Med et par fede gedder på toppen som gav en god fight, så var dagen i hus. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 8577
Så blev det lige en tur inden næste vinterperiode

En kort tur i tågen inden isen rigtig tog fat. Jeg venter stadigvæk på kæmpen, men de gamle grejer fra 80’erne kan stadigvæk hive standard fisk op. 10 fisk i båden fjernede den værste fiske-feber inden den næste periode med blødt vand bliver en realitet. Gnisten er så KLAR… Catch and release 2017. 
flexible
flexible
Stacks Image 3161
Mærkning af aborren i Store Vejle å

Det var med en lidt undren, at jeg kunne se at denne fisk svømmede rundt med et grønt mærke. Umiddelbart fandt jeg ingen information på mit fisketegn eller ved fiskepladsen. Senere fandt jeg dette link: http://saltnfish.dk/aborre på nettet, som giver et svar på hvorfor fiskene er mærket. På dette link har du også mulighed for at indsende en fangstrapport, hvis du fanger nogle “grønne” fisk. Catch and release 2017. 
flexible
Stacks Image 2093
Det var sgu en underlig dag i karret

Jeg fik Flammen med ned i karret og det viste sig at blive en underlig dag. Vi væltede os ikke i aborrer, men det blev til en aborre i ny og næ. Vi fik svaret på den lille mængde af aborrer i takt med at timerne gik. Det virkede som om, at der var en pæn koncentration af gedder ude i karret, så de har nok været lidt trykket de stribede. i løbet af dagen fik vi 5 gedder på land. I det sidste lys kunne jeg se at mit flåd med rejerne var på vej over i Flammens tackel. Derfor begyndte jeg at samle linen op, og til min store overraskelse var der fast fisk forenden af linen. For at gøre en lang fight kort så tog det cirka en halv time, at hive den fejlkrogede ørred ind. Jeg så først i det svage lys, at fisken var fejlkroget da den lå i nettet. Ørreden har simpelthen selv samlet linen op. (Intet modhug). Nu lå den i nettet, så vi vejede den hurtigt i nettet og trak nettets vægt fra og og ud med 7,3 kg. darkness. Catch and release 2016. 
flexible
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 2069
Det kom aldrig i gang i 2016

Det øverste foto viser årets højdespringer til Gnisten en virkelig flot aborre på 1840 gram. De to nederste fotos viser to pæne fisk på 1700 og 1740 gram. De blev taget i en meget kort, men hæsblæsende hug periode, hvor det var de store fisk som var på rov. Det hele skete ud af ingenting på en “skæv” plads. Forkert dybde og langt fra de klassiske waypoints i forhold til årstiden. Jeg vil huske 2016 sæsonen som dårlig, så jeg ser frem til 2017. Nu er der kommet et waypoint mere ind, som måske kan redde den kommende 17 sæson. Catch and release 2016. 
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 1991
Sådan ser en aflyst aborretur ud

Det værste mareridt når der er gjort plads i kalenderen og gearet er pakket. Shitstorm 2016. 
flexible
Stacks Image 1914
Stege Nor

Lige på kanten til efteråret blev det til en tur til Stege. Det var en klassisk dag med masser af action. En pæn portion gedder kom forbi båden og dagen bød på masser af puf og skide gedde staklere. Endnu engang var det en klassiker fra de gode gamle 80’er dage som tog den største portion gedder. Det er godt at TC ikke har solgt sit skærgårds arsenal på grejauktionen. Catch and release 2016. 
flexible
Stacks Image 1938
Furesø konkurrencen 2016

Gnisten og Flammen var med i den traditionsrige Furesø konkurrence i LF regi. Vi var godt forberedt med friske agn i mange forskellige størrelser. Den første agn kørte undertegnede direkte ned i gabet på en gedde på 5 - 6 kilo ved første waypoint. Den blev hurtigt sat ud igen, men det skulle senere vise sig at det var en fejl. Det viste sig nemlig, at det blev en af de svære dage på søen. Der var ikke meget fleks på klingerne i nabo bådene, derfor besluttede vi os for at samle data på Flammens gedde som kom forbi rælingen godt inde i konkurrencen. 6 kg det var status på gedden og ja det var nok til at vinde gedde klassen. Absolut ingen sandarter til indvejning… Catch and release 2016. 
flexible
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 1797
Uventet besøg under agnfiskeri

Der skal ikke mange madikker på den lille krog før der kan komme uventet gæster. Disse to fine eksemplarer stødte jeg på i foråret. Catch and release 2016. 
flexible
flexible
Stacks Image 1890
Furesøen

Furesøen har vist sig fra sin bedste side denne sæson, men Gnisten var ikke i stand til at liste kæmperne forbi båden denne sæson. Tynde fisk på premieren. Lidt inde i sæsonen blev det til pænere fisk på wobler. Catch and release 2016. 
flexible
flexible
Stacks Image 1833
Store Vejle å

Jeg tager nogle enkelte ture ned til Store Vejle å når gedderne er på stand by i april. Det er fedt at bundmede de stribede, men det er trist at se de mange skader på fiskene efter ruske fiskeri med jigs. Tvungen catch and release 2016. 
flexible
flexible
Stacks Image 1814
Svære betingelser

Det var svære betingelser med uklart vand, men jeg havde på fornemmelsen at fiskene var tilstede. Nedenstående ørred var i hugget og knaldede hårdt til efter ganske få omdrejninger på hjulet. En god oplevelse med en stærk fisk, som gav sig 100 procent. Forløbet på fighten blev klassisk med billeder, som brænder sig fast på nethinden med en springende ørred i horisonten. Når det går godt er det fedt, men super ubehageligt under fighten. Selv inde ved stangspidsen sprang den rundt og det gik galt med fri fisk i overfladen. Med min smidige krop sprang jeg frem og fik skudt nettet ind under fisken. Derfor kan jeg oplyse at vægten på ørreden var 3.75 kg. Almost catch and release 2016. 
flexible
Stacks Image 1732
En anstændig gedde lige inden lukketid

Nu får gedderne en velfortjent pause, men jeg ser frem til et bedre samarbejde i den kommende sæson. Catch and release 2016. 
flexible
Stacks Image 2705
Møn har meget at byde på

Første gang til højre i rundkørslen ved Gammel Kalvehave… over broen, så er der ikke lang tid til at slukke fiskefeberen. Catch and release. 
flexible
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 6574
Salte gedder

Turen gik sydover ned til de salte gedder. Jeg blev ikke skuffet, der er intet som gedderne i brakvand når de tager fat i wobleren. De hugger bare hårdt og konsekvent, så det mærkes hårdt nede i multihjulet. Der skal dog landes en del fisk før man kommer lidt op i størrelse, men det er bare skide spændende hver gang man sender wobleren ud over den plettede bund er det nu, at den helt store stiger op. Catch and release - 2016. 
flexible
Stacks Image 6550
Kongevejr

Man får ikke bedre vejr til trolling efter laks. Desværre var laksene ikke helt oppe på mærkerne og det blev til en dag, hvor der blev masser af tid til at tænke; hvorfor er de ikke i hugget? Der blev loddet pænt med bytte fisk, og en sjælden gang kom der en banan frem fra dybet, men hugget udeblev trods en vifte af gode farver på slæb. Almost catch and release - 2016. 
flexible
flexible
Stacks Image 4785
Det er nu at de er i en god stand

Nu gælder det bare om at klø på inden fredningen. Gedderne er i en rigtig god stand. Catch and release - 2016. 
flexible
flexible
Stacks Image 1777
“Dårligt fiskeri”

Det er næsten uforskammet at skrive “dårligt fiskeri”, der skulle slides i det for at få fleks på klingen denne weekend i karret. Der var ikke mange fisk inde i karret, men umiddelbart var de få fisk som gad at gå på agnen i en fin kaliber. Dagens to største fik vægten ned på 1670 og 1520 gram. Generelt var fiskene i en fin form, men de har desværre mærker efter jigs i den karakteristiske rygfinne. Catch and release - 2016. 
flexible
flexible
Stacks Image 1688
Holy cow…

Der var låg på den lokale og vinden var for kraftig til de større søer, så det blev til en tur sydover for at tage den værste fiskefeber. Vel ankommet til fiskepladsen ser jeg at fiskepladsen er godt oversvømmet, så jeg ryger i et par waders ledsaget af min redningsvest. Jeg bevæger mig ud i suppen og finder et spot hvor jeg kan komme til. Efter at have fisket pladsen godt igennem uden at få kontakt tager jeg det sidste desperate kast. Jeg sender wobleren i et langt svæv ud på den oversvømmede mark. Bare to omdrejninger på hjulet, og overfladen eksplodere. En pæn gedde som stod på det lave vand knaldede til min wobler i et område, som vil være mark om ganske få uger med græssende køer. Catch and release - 2016. 
flexible
Stacks Image 6108
En kort fed bomber på wobler

En kort super tur med god aktivitet selvom temperaturen var på vej mod det blå. Nu må vi se om nattefrosten lukker søerne i den kommende tid. Den lille fede blev sat ud igen og med den karakteristiske halefinne, så bliver den ikke svær at genkende, hvis den smasker til wobleren igen. Det var helt vildt, hvor lyse vintergedderne var i tegningen på den pågældende sø. Catch and release - 2016. 
flexible
Stacks Image 27458
Blæsten valgte destinationen

Jeg har haft et par fine ture ned til St. Vejle Å i den mørke tid. Det er fedt når der er gang i fiskene. Der er ikke meget som matcher en god gang bundmede efter de stribede. De to klassiske puf i agnen… SMÅKAGE. Højdespringeren i denne omgang blev denne slanke fisk på 1720 g. Catch and release - 2015. 
flexible
Stacks Image 18760
Byger og pæne gedder

Efter en lang og kedelig formiddag med byger og et tungt lavtryk hængende over båden skete der endelig noget da solen kiggede frem sidst på dagen. Gedderne blev aktive, og denne fine gedde på 8,6 kg endte med at blive dagens største. Catch and release - 2015. 
flexible
Stacks Image 3071
De var i hugget

Det var bare en af de dage hvor gedderne var i hugget, og de gav sig ikke uden en god fight med masser af fede striber på loddet. Op og ned. Catch and release - 2015. 
flexible
Stacks Image 3243
Så er kassen gjort op

Det blev til to gode aborrer denne sæson. Der er blevet arbejdet meget koncentreret for at nå den magiske grænse i år. Det var næsten ikke til at bære med en fisk på 1950 gram. Lige ved og næsten, og 50 gram er alligevel meget langt væk fra de 2 kg. Derfor var det fedt at lande aborren på 51 cm ganske få uger efter aborren på 1950 gram. Allerede da den blev løftet indover rælingen var jeg klar over at denne aborre havde potentiale til en 2 kg. plus. Jeg blev ikke skuffet, med en vægt på 2125 gram blev det sæsonens højdespringer. (aborren til venstre). Catch and release - 2015. 
flexible
flexible
Stacks Image 21864
Dobbelt hug og lidt til

Det blev til lidt geddefiskeri i løbet af efteråret. Ikke den helt store succes ingen over 10+. En af dagene vil blive husket for et fint dobbelt hug, som næsten kunne konverteres til et trippel hug. To gedder, en på 7+ og en på 8+ og et stribet hængeparti på 1880 g. Big Time… Catch and release - 2015. 
flexible
flexible
Stacks Image 17357
Hvor er sandarten?
Endelig fik jeg taget mig sammen til en tur på Furesøen. En god madpakke, to piv kolde i grej-spanden samt en masse stimulerende E-numre til ganen. Jeg lister forbi stengrunden for at satse på de store dybder nordpå. Det jeg ser er ikke en bio-manipulation til 125 millioner danske-EU dollars værd. Søen er ikke bare uklar, men svæver i nogle grønne nuancer som får en til at tænke på et gadekær på 40 x 40 meter inklusiv 40 ænder - godt skidt i stykker. Jeg bliver nærmest euforisk af glæde da jeg opdager at ekoloddet er totalt dødt… So what…  Jeg ved at jeg befinder mig på en stor sø lidt nord for København, så der er ingen grund til at aflyse på grund af sort skærm. Opdagelsen med det sorte får naturligvis de to piv kolde til at forsvinde hurtigere end der er sat rødt på overfladen. Stængerne blive sat og jeg driver over de berømte banker og knolde på Furesøen. Selvom det er gode agn som bliver præsenteret i hele vandsøjlen, så går der faktisk lang tid før at der er hug. Til sidst sker det, og Jeg arbejder hårdt med en gedde som pisker op og ned. Ved geddens ankomst til bådsiden bliver jeg en anelse skuffet over størrelsen på gedden. Fighten var en del bedre en geddens udseende. På den sidste del af ryggen skæmmer et voldsomt indhug i geddens ryg. Det kunne måske tænkes, at den har været for tæt på skruen under en tidligere fight. Efter denne fisk var jeg klar til de mørke timer. Juni er en fed tid, hvor lyset ikke forsvinder helt. Ingen nap i de efterfølgende timer gjorde, at jeg gav op klokken halv to om natten for at få lidt søvn. Jeg vågner til et spejl af en Furesø. Søen er så flad, at man kan se aborren bryde overfladen mange steder på søen i jagten på små fisk og insekter. Stængerne bliver sat, og slag i slag kommer der gedder forbi båden. Knuderne på hovedlinen vidner om hvor gedderne står i vandsøjlen den morgen. Desværre blev det ikke til den store denne morgen, og hvor blev de sandarter af? 
Catch and release - 2015. 
flexible
flexible
Stacks Image 156
Det suder og bobler…
flexible
flexible
Det har altid været hyggeligt at mede suder i de lyse sommeraftener. En god dansk fighter var på programmet i samarbejde med min gamle Drennan Specialist… en fed, fed stang. Flåddet danser samtidig med at boblerne lægger sig på overfladen. Kan det blive mere klassisk? 
Catch and release - 2015. 
Stacks Image 126
Masser af fisk, men ingen grove
flexible
flexible
flexible
Ingen grove i denne opstart af gedde-sæsonen, men masser af fisk forbi båden. Alt sat ud igen i forhold til de lovmæssige fredninger! 
Catch and release - 2015. 
Stacks Image 575
Årets anden kysttur

Endnu et smut forbi kysten. Jeg går ned mod stranden, og endnu engang ligner kyststrækningen et kæmpe tag selv bord. Forholdene på fiskepladsen skriger BIG TIME, men efter et par timer uden kontakt skriger hele situationen HARD WORK. Irritabel og skuffet skifter jeg plads efter et par tomme timer på gudepladsen. Længere oppe på strækket ser jeg, at vinden rammer kysten en anelse anderledes i forhold til den første plads. Den lille ændring i vinden gør, at der kom gang i fiskeriet. Med fisk på land blev det en anelse lettere at nyde foråret. Det blev ikke til en fed gris i denne omgang, men lyspunktet var mine nye waders, som bragte mig gennem turen uden våde sokker. Almost catch and release - 2015. 
flexible
flexible
Stacks Image 3713
Årets første kysttur
flexible
Nu, hvor geddefiskeriet er lukket ned i Danmark i april plejer jeg at tage et par kystture efter havørred. Efter den lange køretur sydover blev jeg en del overrasket over, at der allerede var gang i fiskeriet på den valgte kyststrækning så tidligt om morgenen. Forholdene var næsten også for perfekte. Vi var mange kystfiskere på pladsen og der blev fisket godt igennem. Der blev fisket på langdistance og kortdistance. Flue og spin, men ingen havørreder i fangstnettet.  Jeg er flittig, og efter sindsyg mange kast mærker jeg de klassiske rusk fra en havørred. En lang slank torpedo får troen tilbage til fiskeriet. Det bliver til en fisk mere senere på dagen i samme kaliber. Et magert resultat efter rigtig mange fisketimer. Aldrig har jeg set så mange lystfiskere på en dansk kyststrækning. Jeg må lære at leve med, at lystfiskerturismen er slået an lokalt. Almost catch and release - 2015. 
flexible
flexible
Stacks Image 617
Sort skærm og slidt bamse

Næsten… godt forberedt ned til den sidste detalje bevæger jeg mig ud i vinternatten. Gnistens World Tour er på farten igen. Bilen lister afsted samtidig med at jeg lytter til Hans Otto på fireren. Jeg er i tvivl om fiskeriet vil blive godt. Kulden har været på spil de sidste dage med nattefrost og dagtemperaturer omkring 0° til 2° i dagtimerne. En døgnrytme som resulterede i, at mange af de mindre søer har haft låg på. Ved ankomst til båden kan jeg i skæret af pandelampen se båden pakket fint ind i rimfrost. Ja, det blev en kold dag på søen, og hvor svingeren vidnede om en vandtemperatur på 2° ved overfladen.
flexible
Jeg sejler ud i skaberens køleskab, sætter stængerne og lister rundt for at finde hans fisk. Der går et stykke tid før jeg får den første gedde forbi rælingen, en gedde på 6-7 kilo “anslået vægt” i fine farver og proportioner. Gedden bliver afkroget nede i vandet drejer rundt og pisker mod bunden, samtidig sætter den en fed streg på loddet. Denne gedde bliver landet på et tidspunkt, hvor isen er forsvundet i bunden af båden. Derefter lister jeg lidt rundt på pladsen med en nosseøl og så sker det. Lorte loddet brager ud med sort skærm. Nu står jeg med snotten nede i skærmen og batteriet, piller ved ledningerne og intet sker, men det er løgn. For ud af øjenkrogen kan jeg se, at der samtidig er fisk på den venstre stang. Jeg samler linen op, og mærker straks en tung fisk svømme under bunden. Der er ingen grund til at chance, så jeg begynder at hive de øvrige stænger ind, imens holder jeg stram line ned til gedden. Nu er hobbyen i gang. Rette lidt op på båden, ind med en stang mere, samle lidt line op ned til gedden, tjekke bremsen, rette op på båden igen. Det ender med at der er god plads til en sikker landing - jeg er klar. Et godt stykke ude bag hækken ser jeg det som jeg godt vil se. Stort hoved og længde. Gedden giver en god oplevelse med en tung fight i overfladen for derefter at søge ned i dybet. Ind kom gedden og jeg skyder nettet ind under. Velankommet på afkrogningsmåtten kunne jeg se flere hvide partier på begge af geddens sider. Sygdom eller ældre skade det ved jeg ikke? Gedden var fast, stærk og uden sår - dog med de forskellige farvenuancer. Gearet var parat, afkrogningsmåtte, vejeslynge og kamera. Et meget hurtigt forløb med hensyn til vejning og 3 fotos gjorde, at det var en stærk gedde som forlod overfladen. Nu sidder jeg tilbage i håb om at de 11.8 kilo vil æde en snotplade op til næste tur. Den vil ikke blive svær at genkende med de karakteristiske træk. 
Catch and release - 2015.
Stacks Image 972
flexible
Med folk og fæ i beton åen

Ja, så blev det en tur ned til gode gamle St. Vejleå. Det er vel et par år siden at jeg var dernede sidst, men det ligner sig selv. En masse gæster på godt og ondt, men hvad fanden rager det mig. Det er godt nok hårdt, at se hvordan jig fiskeriet bliver praktiseret rundt omkring i “lagunen” med solide krogninger i rygfinnen på de stakkels aborrer fra morgen til aften. Nå, lad nu det ligge. Det ændrer ikke ved, at det er en fin bestand af grove brakvands aborrer som huserer i Ishøj. Jeg havde en fin dag i “lagunen” med flere fisk over kiloet. Dagens største var denne aborre på 1470 gram. Nå, til sidst - kan du ikke tage dit affald med hjem det flyder med lort dernede. Og til vedkommende som glemte sit flotte kronborg rig, så kan jeg oplyse at jeg har smidt det ud - du behøver ikke at lede efter det. 
Catch and release - 2015.
Stacks Image 961
flexible
Nu skal det hele ikke gå op i softbaits

Så blev det tid til en tur efter sandart. I disse tider er der et stærkt tiltag i fiskeriet med softbaits efter alle rovfisk, men du kan ta’ det helt roligt. Dine finske træpinde fra 80’erne virker endnu. En håndfuld woblere med 25-30 år på bagen blev hentet frem og blev monteret med nye splitringe og trekroge. De gamle træpinde kom godt rundt på pladserne, og resultatet udeblev ikke som det fremgår af fotoet. 
Catch and release - 2015.
Stacks Image 950
flexible
Den var lang og slidt

Vejrudsigten har ikke været spændende de sidste mange dage med temperaturer under frysepunktet om natten og lidt over i dagtimerne. Alligevel tog Gnisten og Flammen chancen og tog på søen. Kold luft prægede den første del af turen med det resultat, at gedderne klappede tænderne sammen. Efterhånden som solen kom frem og temperaturen steg kom der gang i gedderne. Dagens største gedde var noget af en slidt fætter. Den var godt nok lang, men slet ikke i nærheden af 10+. Turen vil blive husket for det perfekte vejr og de flotte farver som gedderne var klædt i. Catch and release - 2015.
Stacks Image 1679
En lille trailer på Gnisten

Egentlig skulle denne stump film ikke op i skyen. Det var bare et kig ind i et redigeringsprogram, men nu ligger den deroppeCatch and release - 2015.
Stacks Image 907
Godt forberedt, men ingen bamser

En dejlig dag på søen, hvor vejret var super godt. Antallet af gedder omkring båden er gået en del ned her sidst på sæsonen. Jeg oplevede dog en gylden time, hvor gedderne var meget aktive, men jeg greb ikke chancen og ovenstående mellem gedde blev turens største. Overflade vandet er 9,5° i slutningen af november. 
Catch and release!
flexible
flexible
Stacks Image 6841
I'm not a crook...

Selvom debatten raser på de forskellige medier i disse dage, så kan man jo passende forberede sig til den kommende sæson.
flexible
Stacks Image 6851
Sidegevinsten...

Skal jeg være ærlig, så har denne aborresæson ikke levet op til sidste års super fiskeri. Dog er det blevet til gode fisk over de 1,5 kg, men ingen fisk i nærheden af de to kg. Desværre bød sæsonen også på aborreture, hvor de tunge striber udeblev. Alligevel vil jeg huske denne sæson for lidt af en sidegevinst. Sidst på dagen går den ene knarre og linen skære stramt ned i vandet. Det hele virker lidt voldsomt i forhold til en aborre. Jeg giver ikke tilslag, fisken er kroget og den svømmer tungt af sted. Der går naturligvis ikke mange omdrejninger på hjulet før jeg kan stille diagnosen: Esox Lucius! Selvom fighten foregår på let grej kan jeg mærke grov gedde forenden af linen. Med et aborre setup mellem hænderne skulle denne gedde lirkes forsigtigt ind. Første gang gedden bryder overfladen stikker et stort hoved og en pæn hale frem. Absolut en gedde over meteren. Med et tyndt aborre forfang var der ingen tvivl om at jeg skulle slå til ved første håndlanding. Gedden kom tæt på rælingen og jeg kunne se, at den lille krog sad yderligt i saksen af mundvigen. Det lykkedes at håndlande "aborren" i første hug. Sidegevinsten målte 115 cm og vejede 11 kg. Jeg kan oplyse at den svømmer rundt derude endnu, støder du på den til vinter er den nok i en bedre forderstand.
Skal det være en rotte, så giv mig en stor - Tak.
flexible
Stacks Image 834
Badeferie med lidt fiskeri

Gnisten var forbi Grækenland denne sommer. I min sparsomme bagage havde jeg medbragt en lille rejsestang med noget let medegrej. Det kan godt blive for meget med stramme badebukser og solcreme i en hel uge, derfor dette tiltag. Efter et par dage på destinationen fandt jeg en købmand med fiskegrej og "live bait". Med friske børsteorm og brød gik jeg i gang med at fiske den lokale havn og stensætning igennem. Lad mig slå det fast med det samme. Fiskene var ikke store, men de var flotte. Små hyggelige ture, som gjorde ferien endnu bedre. Catch and release!
flexible
flexible
Stacks Image 810
Night Bird

Endnu et eksempel på, at sandarten ikke holder sig tilbage for en god præsentation af en grov gedde agn. Jeg var en anelse skuffet da jeg fik de fulde data på denne sandart. Første gang at jeg så denne sandart glide forbi rælingen, var jeg helt oppe at støde. Den så kæmpe ud med de spredte finner ud fra kroppen i det uklare vand, men jeg kom helt ned på jorden igen efter vejningen. 6,4 kg var hvad denne smukke sandart kunne trække ud af vægten. 
Catch and release!
flexible
Stacks Image 775
Geddefiskeriet fortsatte i supervejret

Sol, sommer og super gunstige forhold gav et godt resultat. To halv grove gedder på 8,2 og 9,4 kg landet i samme frekvens. Gang i fighten og bøjet klinge samtidig med at de øvrige woblere slaskede i overfladen i en suspending agtig glidende bevægelse. Det var lige det, som skulle til for at få gedden på 9,4 kg til at sætte fra på bunden, og smaske til gummiet. 
Catch and release!  
flexible
Stacks Image 764
En dejlig stor fed overspringer

Det er et sådan eksemplar som får en på vandet igen og igen. Et dejligt tungt hug, hvor stangen sad godt og solidt i stangholderen. Efter ganske få sekunder var jeg klar over at dette var en god gedde, som havde klasket til min Wobler. Det var en stærk gedde som stod tungt under båden for derefter at tage nogle lange udløb langs bunden. En super oplevelse med en anelse dramatik. Det lykkedes til sidst at få den fine gedde indover netrammen. En tur i vejeslyngen og et par hurtige billeder for derefter at returnere 12,2 kg forårs gedde. 
Catch and release!
flexible
Stacks Image 753
En sjælden gæst

Ja, meget er der ikke sige om nedenstående sandart på 5,9 kg. Et fint eksemplar som jeg fik fornøjelsen af at fange på sidste fisketur. Efter et par hurtige skud satte jeg sandarten retur. Et fedt syn at se sandarten glide over det gyldne sand i det klare vand. 
Catch and release!
flexible
Stacks Image 726
Fine gedder lige inden lukketid

Det blev til en fin eftermiddagstur på den sidste dag i marts. Gennemsnitsvægten på fiskene gjorde turen til en god afslutning på sæsonen. Ovenstående ferskvands barracuda vidner om, at legen har stået på i nogen tid. Mon ikke at DMI's status for marts giver en forklaring på geddernes tidlige leg. DMI: Marts 2014 endte som den 4. varmeste marts i dansk vejrhistorie. Samtidigt var måneden både relativt solrig og nedbørfattig og således en glimrende start på foråret. 
Catch and release!
flexible
Stacks Image 715
Fede gedder i super kondition

Det er ikke blevet til meget fiskeri i den senere tid, men en enkelt tur er det blevet til. Kalenderen melder at vi kun har tre uger med gedderne inden fredningen træder i kraft, så det er bare med af komme afsted. Nedenstående billede vidner om at gedderne er i en super fin kondition. Catch and release!
flexible
Stacks Image 676
Fin gedde på agn

Endelig blev det til en tur på søen igen, efter en periode med hård vind og aflyste ture. Jeg fik et godt tilbud af Dupont, som havde fanget en masse grove skaller og havde en del i overskud. Det var bare at troppe op på aftalte destination, så skulle dammen nok blive fyldt op. Gnisten fik en rigtig fin dag på søen, hvor hug perioderne lå godt fordelt udover hele fisketuren. Det blev til flere gedder i mellemklassen med dagens største på 9,0 kg. Stor tak til Dupont for lån af agn. Catch and release!
flexible
Stacks Image 654
Super gedde på wobler

En grov gedde fandt ingen sympati for en af de udvalgte woblere. 

Uha... ovenpå alt det gode fiskeri efter grov aborre var det lidt svært at rigge om til gedderne. Humøret var heller ikke helt i top efter, at jagten på banke skallerne havde slået helt fejl. Båden var bestilt, og efter et par omgange ude i haven med snuden op mod stjernerne gav udslaget. Vinden kom fra den rigtige retning, så det var bare afsted. Som det kan ses på fotoet, så blev jeg belønnet for min tillid til mine woblere. En grov gedde fandt ingen sympati for en af de udvalgte woblere. Et let hug uden den store dramatik. En fisk som gik stille og tungt nede ved bunden og ikke kom op til overfladen selvom der var fremdrift i båden. Den stod pænt og i lang tid nede ved bunden. En fin position, nu havde jeg mulighed for at spole de øvrige woblere ind. Efter nogle tunge udløb og lidt vrinsk med hovedet kom den op. Der var længde på fisken og hovedet var på størrelse med en mindre spand, måske endnu et flueben i arket for ”big nastys”. Gedden lavede de sædvanlige kraftige kast fra side til side med hovedet i overfladen. Krogholdet sad perfekt og gedden endte nede i net rammen. Paparazzi grejet var klart. En tur på måtten, en tur i vejeslyngen, en tur i kameraet - tre hurtige skud, derefter retur i søen. Jeg siger tak for lån af et stk. gedde 12,95 kg. 
Catch and release!
flexible
Stacks Image 650
Hold da kæft, for et efterår...

…en klassiker på let grej.

Det spiller og har spillet for Gnisten i efteråret. Det gælder både for de stribede og for dem med tænder. Det er blevet til tre aborrer over 1900 gram med følgende data på de to aborrer over 2 kilo: 2125 g og 54 cm / 2100 g og 52 cm. Jeg har ikke væltet mig i serier af mange aborrer på de enkelte ture, men de fisk som er kommet forbi netrammen har været grove fisk, og stort set over kiloet hver gang. Aborren er ikke en stor fisk, men tager vi størrelsen i betragtning i fight centimeter for centimeter, så er det en klassiker på let grej. Når fisk som anviste har taget agnen, og begynder at løbe hen over bunden og lineføreren kører fra side til side og presset i stangspidsen kan mærkes ned i hjulholderen, så er det tid til at fighte grov aborre.
Catch and release!
flexible
flexible