Ældre nyheder

Året bliver afsluttet nede i beton åen

Jeg tager den årlige pligttur ned til Store Vejle å på en af årets sidste dage. Nu har jeg ikke fingeren på pulsen nede i karret, men fiskeriet er sgu gået meget tilbage. Det er sgu langt tid siden, at jeg har haft en dag, hvor der stort set var småkage i alle kast. Jeg har alderen og kan sagtens leve med et mindre antal fisk i netrammen. Jeg lander kun 9 aborrer og 2 gedder på en hel dag. Største aborre 1380 gram. Det kunne også tænkes at Jeg lever op til det, som jeg har fået fortalt tidligere i mit lystfisker liv, at jeg er Danmarks dårligste lystfisker fyret af på ruten mellem Trelleborg og Sassnitz, men det er en helt anden historie. Dagen bliver reddet med et besøg fra Flammen med en piv kold 47’er. Det er vel på sin plads at sige tak til Flammen med deltagelse i de mange spændende fisketure gennem 2018. Catch & Release - 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 10840
Lang gedde

Efter en periode, hvor geddefiskeriet ikke gav det afkast af større fisk, som jeg havde forventet i forhold til de fisketimer jeg havde lagt i hobbyen kom der endelig en større fisk i båden på kanten til vinteren. Vægt 9,2 kg. Catch & Release - 2018.
flexible
Stacks Image 10652
Den slidte aborre

Det betaler sig altid at forberede sig godt op til en fisketur. Jeg måtte desværre bruge lidt for meget tid på at få de skide agn i hus, men al den tid som er brugt til at få sølvet på plads bliver hurtigt glemt når dagens fisk presser vægten ned på 2100 gram. Aborren sat ud igen. Catch & Release - 2018.
flexible
Stacks Image 10628
Et skævt opkald

Gnisten ligger på sofaen og tager sig en morfar og drømmer sig langt, langt ind i Den store bagedyst. Mobilen bevæger sig sexet i Gnistens lomme. Langsomt hiver Gnisten den ud og konstaterer, at det er Daniella som ringer. Hva’ nu mand. Daniel har været på langtur med stor succes, men succesen kan ikke noteres i XL-arket over big nastys. Glemt vægt på destinationen, så er det svært at begå sig i specimen-sektionen. Ja, ja, så gnider du på mobilen Daniel, og ånden tager mobilen. Gnisten ofre sig og smider den franske forbandelse Renaulten ned på motorvejen i myldretiden. Gnisten overlever turen med et stort krus kaffe, mens Matilhde synger at Fyn er fin. Gnisten lander ved fiskepladsen efter at have kæmpet sig gennem et krat med skovflåt på størrelse med tekopper. Foto-sessionen og vejningen bliver afviklet hurtigt på den ekstrem våde måtte med det ønskede resultat, at vi igen fik sat monsteret stærkt svømmende retur. Tillykke Daniel - husk at det eneste du fanger i sofaen er gamle popcorn. Det var godt at du ringede. Tillykke mand. Restance et stk. strygejern - 2018.
flexible
Stacks Image 2590
Når de orange er på jagt

Der er intet som de grove aborrer når de er i stødet og jager. En fin fisketur bliver afsluttet med en af de grove, hvad har vi i vente? Catch & Release - 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 10705
Det kører i det samme spor…

En af pigernes udbrud på en fisketur for mange år siden lød således.: “hvorfor fanger vi den samme gedde hele tiden”. Det udbrud har fulgt mig i samtlige luftlommer gennem hele efteråret. Det er mig en gåde, at der ikke har været en grov gedde forbi netrammen dette efterår. Ny tak tik er på vej. Som det kan ses på nedestående foto, så er gedderne i en fin form. Sidste hug inden lyset forsvandt helt - Vi skal have det hele med. Den perfekte luftlomme igen - 2018.
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 2559
Lige ved og næsten

Ved indgangen til efteråret var det på sin plads at prøve en tur efter de store aborrer. Hold nu kæft, hvor er det trættende at forberede sig til de store ture, men hvor er det fedt når kontoret er bygget op med EL-motoren, fladskærmen og det respektive værktøj er på plads i båden. Søen tager imod mig med ganske få krusninger på overfladen. Jeg får ingen bedre mulighed for at præsentere mine agn lige foran snuden af de stribede. Jeg føler næsten at denne dag vil blive en opportunity in a lifetime i dette vindblæste land. Det ser godt ud på skærmen, så jeg graver mig ned i sporet og venter på at de stribede går på jagt. Underholdningen de første timer er desværre gedder i båden, men ud af det blå går striberne i gang. I en lille periode på 10 - 15 minutter lander jeg et par aborrer, hvor den største aborre giver mig en forrygende fight. Jeg er simpelthen så tæt på at lande en 2 kilos aborre, men vægten mangler lige den sidste streg, så jeg må nøjes med de 1990 gram. Det var fedt at se aborren svømme ned i dybet. Den perfekte luftlomme - 2018.
flexible
Stacks Image 2679
Gedderne i hugget igen

Nu hvor sommeren er på retur kommer der mere gang i gedderne. Med en vandtemperatur på 14° i overfladen er det tid til at tage på geddefiskeri. Desværre er det ikke lykkedes Gnisten at fange den helt store i skrivende stund, så det er bare om at klø på hvis jeg skal på tavlen. Der skal lige ryddes op i facebook målerne, så kommer den store nok. Mens vi venter 2018.
flexible
Stacks Image 2549
I den bedste sende tid

Vi kender det alle sammen når vi kigger på skærmen. Nogle gange kan vi se det klart og tydeligt når gedden går op tager agnen. Sådan så det ud da nedenstående gedde gik på agnen og vendte rundt. Catch & Release 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2525
For lidt medefiskeri

Gnisten støder tit på Tinca Tinca under mit medefiskeri efter agn. Jeg har tit tænk på at gå i gang med medefiskeriet igen efter den grove suder på 3 plus, men desværre bliver det ikke til en skid, så jeg må nøjes med de mindre eksemplarer under forberedelsen på agn. Det er en forrygende fighter i den lune periode og intet er som en nat bag stangen og det dansende lysflåd. For lidt medefiskeri i 2018.
flexible
Stacks Image 2472
Vi fisker igennem i sommerferien

Mens resten af Danmark ligger ude ved kystlinien og har grill abstinenser tager vi op på den store sø i håb om at få kontakt med søens rovfisk. Turen starter meget moderat med et par mindre gedder forbi båden. Rikke er ikke imponeret over fangsten, og giver mig 45 minutter mere som skipper derefter skal turen gå direkte hjem, hvis der ikke kommer action ved rælingen. Gnisten er presset, så jeg tager den beslutning at waypoint 23 skal afslutte vores fisketur. Vi tjekker pladsen ud og det ser fornuftigt ud, der tikker lidt stimer ind på skærmen. Vi lister rundt på pladsen og er godt repræsenteret i hele vandsøjlen med vores agn, og der går ikke langt tid før det første hug er en realitet. Rikke får fornøjelsen, at fighte og lande en gedde på 6 kg. Vi vender båden rundt og går op mod kanten igen. Bom - det hele står som hugget i granit på skærmen og de stribede er på jagt. Stangen hopper igen og Rikke samler line op og giver tilslag. Et godt udløb får smilet frem på den gamle. Stangspidsen hopper og danser en klar indikation på grov aborre. Rikke gør det godt og efter en klassisk aborre-fight glider aborren i netmaskerne. Vejning og foto sker i et hurtigt tempo, så vi kan få aborren tilbage i søen. Den flotte aborre tvinger vægten ned på 1920 gram. Waypoint 23 leverer igen og igen. Det var godt at vi ikke tog på stranden. Team Glargaard 2018.
flexible
Stacks Image 2655
Jeg forstår det ikke

Det er vist ikke gået mange næser forbi, at vi har haft en varm sommer. Den varmeste i Europa i 108 år. Og hvad så? Det har betydet at mange mindre søer har haft det skidt med varmt vand og iltmangel til følge. I takt med at den ene varmerekord efter den anden blev slået forsvandt vandet i min lokale sø. I søen var der en stor koncentration af mindre karper, som var sat ud af den lokale haveforening. Med det tragiske slutresultat i hukommelsen må konklusionen være, at der var ingen interesse fra kommunen eller haveforeningens side i at redde karperne. Søen tørrede simpelthen ud. Nu ligner søen noget som er løgn med masser af affald i kanterne. Jeg forstår simpelthen ikke, at man har vendt ryggen til søen som haveforeningen selv har bygget op! Dyreplageri anno 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2594
Så bliv dog på land…

Gnisten og Flammen blæser næsten inde. Vi venter på at vinden skal lægge sig med et hurtigt besøg på kroen. Det bliver til 4 øl i alt til en samlet pris på 240 kroner. Det gør jeg aldrig igen skønt de smagte godt. Bemærk Flammens smil det var langt tid før at vi fik kørt 2 x æg hjem i det hårde vejr. Skål - 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2436
Cowboytur - II

Gnisten og Flammen lister på langfart igen i håb om, at få rettet op på det uskønne resultat fra Cowboytur - I. Vejrudsigten melder ud om dårligt vejr med temperaturer mellem 23 - 29 grader. Det er ikke lige det jeg ønsker når jeg stikker til søs. Datoen var sat, så der var ingen vej tilbage. Det blev en uskøn forestilling, hvor der ikke var noget mønster i rovfiskenes aktivitet. Selv det tidlige morgenfiskeri var magert. Med en overflade temperatur på toppen af de to dages fiskeri på 22,3 grader, var det måske forklaringen på det dårlige fiskeri. Kan man tillade sig at brokke sig, når man lander sølv på 5,1 kg. Det var mere optakten til ørreden der var fed. Det daglige citat i båden når vi skifter og ændrer i tacklerne er: “Fiskeskolen 3”. Min ændring var at sætte mere vægt på mit setup. Det virkede. Jeg tror, at mit tackle var i vandet i 20 sekunder, så sad de 5,1 kg solidt kroget. Tynde gedder og meget få sandarter det er det vi vil huske turen for. Det var godt at se ørreden svømme ned i dybet igen - trods alt. Catch & Release Gnisten 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2444
Jamen det er jo helt fantastisk

Op i båden igen og ud på søen og få slettet alle de æg, som blev et alt for stort emne i foråret. Vejen til succes er gode agn og den opskrift har ikke svigtet Gnisten under geddefiskeriet i år. Jeg har haft nogle fantastiske ture, hvor jeg ikke har væltet mig i gedder, men til gengæld har fået et par godkendte gedder forbi båden. De store fugle har været forbi båden. De store gedder har været på finnerne i jagten på mine agn. Vejret har været helt exceptionelt i maj - kan man forlange mere når disse herligheder går op i en højere enhed. Det har virkelig været nogle indholdsrige ture. Med en kæmpe indsats og en top tre på gedderne i båden med følgende data: 9,1 - 10,2 - 11,2 kg. Gnisten på sportet igen. Catch & Release Gnisten 2018.
flexible
flexible
Stacks Image 2431
En smutter

Så kom der en lille overaskelse forbi netremmen under noget light medefiskeri. Jeg havde desværre ingen vægt med, så jeg kan ikke oplyse vægten, men grov var den. Catch & Release Gnisten 2018.
flexible
Stacks Image 2400
Cowboy tur - I

Det er vel unødvendigt, at nævne at vi var godt forberedte til den lille cowboy tur. Vi drager af sted med en god portion udvalgte agn. Vi tager en kæmpe chance for vejret melder om god vind. Vi vågner op til perfekte forhold. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få sat stængerne og støvsuget de gode pladser for sandart. Gassen går hurtig af ballonen og succesen er til at overse, og de mange spørgsmål om hvad fanden der sker sniger sig om bord i båden. Vi trykker på samtidig med at vinden tager til. Vinden kaster os rundt på fiskepladserne de sidste timer på første dagen. Flammen er trods alt i stand til at fange en gedde og en sandart den første dag, og Gnisten river et æg igen. På anden dagen lister vi ud til en klassisk fiskeplads, hvor banken afsluttes med en stejl skrænt. Momentvis tikker der gode fisk ind på skærmen og der går ikke lang tid før Flammen står med bøjet klinge med de karakteristiske bump, som fortæller at der er sandart på vej. Endelig har vi en god fisk i båden og vægten fortæller om en sandart på 6,1 kg. Ganske kort efter er der bud efter Gnistens agn, og en god fisk giver fight til stregen. Tæt under båden vælger fisken at slippe taget på mit tackle - hurra min nul tur status fortsætter. Vinden tager til og vi bliver kastet rundt i manegen. De svære forhold gør, at vi kapitulerer og sætter stævnen mod land. På knap 2 dage lander Flammen 2 sandarter og 3 gedder og jeg smider mine 4 - 5 hug og kan sætte et dobbelt kryds i XL-arket ud for nullet. Et ikke imponerende resultat i forhold til tidligere ture. Vi må videre. Gnisten & Flammen 2018.
flexible
Stacks Image 2374
Det er en ommer

Gnisten og Flammen møder Stevns under nogle fantastiske forhold, men efter mange timers fiskeri må vi trække båden på traileren med et facit på nul blanke i båden. Årets første nul sættes i XL-artket. Nulholdet - Gnisten & Flammen 2018.
flexible
Stacks Image 2344
Fornuftig sandart på gummiagn

Kort før indgangen til foråret blev det til en pæn sandart, som lod sig friste af et stykke gummi præsenteret på dørg efter paravanen. Catch & Release - Gnisten 2018.
flexible
Stacks Image 2310
Gnisten afslutter World Touren 2017 med endnu en “facebook måler”

Husk at fisketuren er meget mere end grove fisk, hvad med den perfekte madpakke i den kommende sæson? Det må være målet i 2018. Og lige til sidst. Husk at en agntønde fyldt med grove skaller måske er mere værd end din pensionsopsparing om ganske få år. Kom nu ud på vandet. Godt nytår - Gnisten 2017.
flexible
flexible
Stacks Image 2378
Endnu mere optur på en sviptur

Endnu en sviptur banker et godt resultat af sig. Ganske kort. Karakteristisk ved de sidste svipture, så er det endnu engang bud efter den bagerste agn. Fisken er relativ tung og rolig under hele fighten og de hidsige rusk fra fisken udebliver. Perfekt, den bliver stående under båden i den sidste del af fighten. Har jeg virkelig skudt forbi en rotte og sat krogen i noget gråt… Yes sir! Noget gråt på 5 plus kommer til syne i overfladen. Jeg håndlander sandarten og vægten vidner om mere end 5 kg. Det er ikke svært at lokke Flammen forbi stationen for en kontrolvejning inden han drager videre til en våd julefrokost. Vi låser jollen i sivene og tager den sidste vejning på sandarten. Vi bliver enige om en vægt på 6,95 kg nu hvor der er ro i båden. Flammen tager nogle gode fotos og derefter sætter vi 86 cm stærk sandart ud. Så blev det alligevel en grå jul. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2354
Jeg flytter værkstedet ud bag dammen

Året er ved at gå på hæld, så værkstedet flytter ud i jollen. Turen går forbi den lokale efter endt telefontid og jeg bliver sgu lidt overrasket over hvad der stempler ind på den korte sviptur. Jeg er tæt på at få et kryds i mit XL-ark over 10 plus, der manglede desværre endnu engang et par streger på vægten. Jeg er alligevel godt tilfreds med min “facebook måler” på en af årets sidste dage på min World Tour 2017. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2330
I gang med sandarten

Gnisten og Flammen på langfart. Vi skal prøve noget new school sandartfiskeri sydover. Det bliver en god hyggetur med mindre sandarter i båden. Det er hyggeligt med Flammen i båden. Vi går hele grejbranchen igennem for nyheder anno 2017, hvad er hot og hvad er kejserens nye klæder. Det evige emne om præsentationen af agnen går igen og igen. De mange små detaljer ved forfanget og længden bliver endevendt. Det er jo sjovt at tænke på at vi begge har næsten de samme forfang monteret den pågældenden dag. Både Gnisten og Flammen har nogle dimser på forfanget som er identiske. Jeg købte mine på den anden side af Atlanten for 10 år siden med tanken om, at dimserne kan sgu da bruges til noget frækt. Flammens bror købte dimserne på en ikke oplyst destination også med den tanke om, at disse dimser godt kunne speede et standard forfang gevaldigt op. Jeg har endnu ikke se dimserne i Danmark, med det var sgu sjovt første gang jeg pakkede stængerne ud og Flammen skreg, hvor fanden har du de dimser fra? Lyset forsvinder og rimfrosten sætter ind og fiskeriet går i stå. Derfor går Flammen i køkkenet og sætter 4 Frankfurter over på Trangia sættet serveret i dampende overflade vand med en piv kold pilsner mens vi stævner ind. Tak til Flammen for god takt og tone i sæsonen 2017. Lidt nørdet blev det i perioder, men det er den sidste 1,347859 meter som tæller. Catch & Release Gnisten & Flammen 2017.
flexible
flexible
flexible
flexible
Stacks Image 2302
Længere og længere imellem de store

Det var ikke svært med motivationen med hensyn til aborrefiskeriet sidst på sæsonen. Det har på ingen måde været en fest, hvis jeg tager antallet af aborrer op over rælingen i betragtning, men de enkelte store individer kan få mig på søen igen og igen. Lige inden den helt mørke tid lykkedes det mig at få lusket to grove aborrer forbi netrammen. Fiskeriet er tit og ofte en gentagelse på gentagelse, men en lille ændring i præsentationen kan give et positivt udslag. Jeg fisker på et lille koncentreret område hvor der er mange fisk. To gange går jeg indover stakken men intet sker. Vender rundt med båden for sidste gang, samtidig med at jeg skifter min store agn ud med en lille. Mit drev er ikke mange sekunder gammelt og hugget sidder hårdt og solidt på den lille agn. Den lille ændring gjorde måske udslaget. Jeg må i sivene med fisken for at få den vejet korrekt i en stille båd. En ældre aborre på 2025 og en på 1850 gram er med til at skyde sæsonen af efter et par nulture. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
flexible
Stacks Image 2212
Jeg takker mange gange for opkaldet

Jeg starter dagen uden Flammen med lidt fiskeri på kanten. Det bliver til lidt gedder og en enkelt aborre på 1560 g. Flammen støder til fiskeriet om eftermiddagen. Jeg bliver på pladsen i håb om at fiskene ville stille sig rigtigt. Flammen søger ud på dybet. På afstand kan jeg se at Flammen lander fisk, men jeg er i tvivl om jeg skal flytte mig. Efter en time får jeg et opkald fra Flammen,: du skal lige skal komme ud og tjekke pladsen det ser godt ud. Flammen har fuldstændig ret. Efter utallige ture sammen i løbet af 2017 oplever vi for første gang, at loddet melder ud med en skærm som skriger, så er det nu. Jeg er ikke mange minutter på pladsen og min knarre bliver pint med et suicide take. Et hårdt udløb vidner om at det muligvis er en grov med striber. Jeg skal lige mærke de karakteristiske nyk i stangen for at være helt sikker. Aborren giver mig en kæmpe fight og ikke mindst et super visuelt minde. Der er intet så flot, som at se en grov aborre inde ved bådsiden vende rundt med den bredde ryg og se de knald røde finner forsvinde i dybet. Aborren kommer forbi nettet og jeg kan med det samme se at det er en af de rigtige. Jeg tager et smut forbi Flammens båd og sammen ser vi en aborre på 2125 gram svømme overbevisende ned mod bunden. Catch & Release Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2174
Gnisten stempler ind i modlyset

Jeg fanger kun gedder i min lille ferie, så jeg tager budskabet op fra ungdomsskolen anno 1977 - Vi skal ta’ flere billeder i modlys på ferien. Gnisten 2017.
flexible
Stacks Image 2185
1/3 af torsdagsholdet på søen

Aborrefiskeri er nødvendigvis ikke godt, når højtrykket står perfekt og ligger stabilt. Endnu engang er Gnisten godt forberedt og barometeret skriger kongefiskeri, men det jeg oplever er ikke en aborre-entusiast værdigt. Rigtig mange timer på søen og en enkel aborre på 1720 gram det var dagens resultat. En periode på bare 15 minutter på 10 timer det er ikke meget. Vi er tre skygger fra Torsdagholdet, som må konstatere, at dybet har trukket det længste strå den pågældende dag. “Don't we talk about specimen”… Gnisten 2017.
flexible